Dag 2; 15-5; naar Vreden - heuvels en dalen
Door: henkfietstnaarsintpetersburg
Blijf op de hoogte en volg Henk
16 Mei 2011 | Duitsland, Vreden
Voor vijven werd ik wakker van een oorverdovend vogelconcert; om zes uur vielen de eerste druppels op mijn tentdak; om half zeven klepperde het klokje van de kapel op het landgoed Warnsborn voor het vesper, want het was tenslotte zondag - maar ik draaide me nog even om. Om zeven uur scheen de zon en ritste ik de tentdeur open.
Na het opbreken fietste ik Arnhem in voor mijn eerste route bordje. Ik had het al snel gevonden maar voorlopig was dat ook de laatste want ik verdwaalde hopeloos in de wijk Klarendal. Die bleek tamelijk heuvelachtig. Had ik nu toch maar GPS aangeschaft.
Gelukkig hielp een allervriendelijkste vroege wandelaarsters mij op weg naar Rozendaal. Ik besloot voortaan maar. Iet op mijn intuïtie de weg te zoeken.
Op de Posbank, na een klim tot 101 meter, ontbeet ik temidden van de zondagwielrenners. Met het Bronkhorsterveer de IJssel over die door de droogte uizonderlijk laag stond. De lunch met aspergesoep in het stadje Bronkhorst viel er goed in en via Vorden reed ik de Achterhoek in. Ondanks de dreigende luchten scheen de zon regelmatig. Het oude stadje Borculo, met de "zomp" , een replica van een vrachtschuit op het riviertje de Berkel, bleek een verassing.
De tocht ging verder door het
Berkeldal richting Duitse grens. In Zwillbrock, pal over de grens stond een barokkerkje dat ik besloot te gaan bekijken. Er bleek een bijzondere kerkdienst "Maria zum Kloppendiek" aan de gang te zij, het was stampvol en ik schoof aan. Het was per slot van rekening zondag dus dat leek me wel passend. Er was een koor en er werd fraai gezongen maar de betekenis ontging me.
In Vreden, oud stadje, vond ik al snel B&B "Bei Tina &Brandy". Brandy bleek de hond. Tina een gastvrije vrouw die me uitnodigde samen te eten bij "Zum Dicken Jupp. We praatten over koetjes en kalfjes en de serieuze zaken in het leven. Zij had wel Wifi maar ik kreeg de code niet, dus geen weblog. Ik zag er op dat moment zeker nog niet betrouwbaar genoeg uit. Overigens een uitstekend adres voor de fietsende reiziger.
Na ruim 100 kilometer in de benen ging ik vroeg naar bed. Morgen naar de stad Munster.
Janneke: jammer dat ik je misliep, volgend jaar beter; bedankt voor de goede wensen.
Mevr. Van de Haar: excuses voor de naamsverhaspeling. Ik zal het corrigeren.
De tocht ging verder door het
Mevr. Van de Haar: excuses voor de naamsverhaspeling. Ik zal het corrigeren.
16 Mei 2011 - 18:37
Yme Van Den Born:
Beste Henk
Nu fiets je een gebied in waar ik zo'n 13 jaar bij elkaar heb gewoond, dus ik ben benieuwd waar je overal langs gaat.
Ik wens je heel veel mooi weer en veel energie,
groet
from this sunny Cyprus -
16 Mei 2011 - 19:55
Reina:
Op internet heb ik Maria zum Kloppendiek opgezocht.
Op 15 mei werd er een nieuw Maria auf dem Kloppendiek-beeld ingewijd in Zwillbrock.
Vandaar al die muziek. Je was weer op de juiste plek!
Liefs Reina -
17 Mei 2011 - 08:54
Hankl:
het is net of je zelf de reis meemaakt, maar ja ik slaap in een lekker warm bed.
henk succes en niet te snel fietsen, anders kan ik je niet bij houden.