Dag 1 Bussum - Arnhem met wind in de rug - Reisverslag uit Arnhem, Nederland van Henk Bentum - WaarBenJij.nu Dag 1 Bussum - Arnhem met wind in de rug - Reisverslag uit Arnhem, Nederland van Henk Bentum - WaarBenJij.nu

Dag 1 Bussum - Arnhem met wind in de rug

Door: henkfietstnaarsintpetersburg

Blijf op de hoogte en volg Henk

14 Mei 2011 | Nederland, Arnhem

Dit eerste reisverslag tik ik op mijn nieuwe I-pad die ik speciaal voor deze reis heb aanngeschaft. Ik zit nu in grendcafe Touche in Arnhem met gratis internet bij een kopje koffie.

Het was uitstekend fietsweer. Ondanks de wat sombere voorspellingen scheen de zon volop met fraaie wolkenluchten. Door het mooie weer heb ik het aangedurfd om mijn tentje op te zetten op camping Warnsborn. Vannacht slaap ik dus na een jaar opnieuw in mijn "sterrevlekje", een piepklein eenpersoonstentje.

Vanochtend om 8.30 uur zei ik Reina vaarwel, was toch even slikken, en zette koers naar Woudenberg
om een kop koffie te gaan drinken (met appeltaart) bij broer Jan. Een aardige mevrouw van de Haar zette ons samen op de foto, buurvrouw Sophia wenste mij een goede en behouden reis en daarna fietste Jan een eind met mij mee tot zelfs op de Ginkelse heide en toen vond hij het welletjes. We dronken en aten wat en daarna vervolgde ik mijn reis alleen oostwaarts.

Voor een in militaire historie geïnteresseerde reiziger, zoals ik ben, kon ik deze dag al mijn hart ophalen. Ik scoorde achtereenvolgens
-een Leopard tank bij het cavalerie museum in Amersfoort,
- een wachttoren bij concentratiekamp Amersfoort,
-in Woudenberg bij Hoeve Beek festiviteiten die te maken hadden met de Grebbelinie,
-de Ginkelse heide bij Ede waar in 1944 geallieerde parachutisten zijn geland,
-het Airborne museum In Oosterbeek dat ik daadwerkelijk heb bezocht en last but not least het Airborne oorlogskerkhof. Het Airborne museum was trouwens een hele belevenis met diep onder de grond een grote ruimte waar de "Airborne Experience" zich afspeelde. Hierbij was je als het ware zelf aanwezig was midden tussen de huis aan huis gevechten in de binnenstad van Arnhem. Goed dat mijn echtgenote hier niet bij was want die vindt dit maar niks.

Bij Wolfheze kwam ik een lange afstandsfietser tegen, altijd uit duizenden te herkennen en we maakten een praatje. zijn voornaam was Fer, zijn achternaam Weg en zijn website krijgt de naam "Verweg" en dat gaat hij ook want hij was op weg naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik heb hem "bon camino" gewenst.

Vanavond op de Rijnboulevard op het terras gegeten bij de Turk, mixed grill met baklava toe. Smaakte uitstekend.

Het doel voor morgen is de stad Vreden niet ver over de grens met Duitsland.

• 14 Mei 2011 - 20:15

Reina:

Leuk dat je nu meteen wat foto's kunt zien!
    En slapen in je tentje, dat is echt toppie.
    Janneke kwam nog langs met haar dochter om je uit te zwaaien maar je was net 5 minuten weg.

Liefs van Reina

• 15 Mei 2011 - 09:13

Wil Van De Haar:

Alias mevrouw van de Wal. Nogmaals veel succes met de reis. We gaan het volgen op internet.

• 15 Mei 2011 - 09:16

Mary:

Dag Henk,
    Leuk dat je weer een fietstocht gaat maken.
    Ik ga je zeker weer volgen,en meegenieten.
    Een heel goede reis en ik hoop dat je regelmatig aardige mensen tegenkomt.Hartelijke groet,ook van Reinier.

• 15 Mei 2011 - 16:09

Tonnie Witteman VMDB:

Hoi Henk, Je bent nu echt op pad! Ik zou geen oog dicht doen in dat tentje, maar wel heel stoer! Mooie dagen gewenst, vrijdag a.s. kan ik pas weer je reisverslag lezen. We liggen nl. een midweek onder een Hunebed (geintje!). Fietsen in Drenthe,
    groetjes, Tonnie

• 15 Mei 2011 - 19:42

Kees En Riet:

Dag Henk,

Wat fijn dat wij je reisverslagen weer mogen lezen en je op die manier kunnen volgen. Mijn mail adres staat er ibn tussen bij, dus dat volgen moet helemaal goed komen.
    We zijn benieuwd naar je verhalen, wensen je vooral goede wind, niet te warm en ook niet te koud weer. En heel veel mooie ontmoetingen en ontdekkingen.
    Vorig jaar hebben wij het eerste stuk van de Europa radweg gefietst van Boulogne sur mer tot den Helder. Dus we zijn benieuwd wat jij in het vervolg daarop allemaal tegenkomt.
    Henk, we wensen je een hele goede reis.
    met een hartelijke groet van kees en riet

• 16 Mei 2011 - 12:20

Janneke:

Jammer dat ik te laat was om je uit te zwaaien,maar we waren wat later op dan gewoonlijk omdat we toch wat slaperig waren van de terugreis uit Istanbul...het waren prachtige dagen ,het weer hielp ook mee want met regen op de Bosporus is ook niks!!!De moskee's zijn de moeite waard en het idee dat je loopt op stenen waar de öudheden "op hebben gelopen is toch een sensatie.
    Het weer schijnt steeds mooier te worden dus goede vooruitzichten voor jou.Een fijne continuering en tot de volgende mail..

groetjes van de Vosjes