dag 13; do 26-5; in natuurpark Märkische Schweiz - Reisverslag uit Waldsieversdorf, Duitsland van Henk Bentum - WaarBenJij.nu dag 13; do 26-5; in natuurpark Märkische Schweiz - Reisverslag uit Waldsieversdorf, Duitsland van Henk Bentum - WaarBenJij.nu

dag 13; do 26-5; in natuurpark Märkische Schweiz

Door: henkfietstnaarsintpetersburg

Blijf op de hoogte en volg Henk

26 Mei 2011 | Duitsland, Waldsieversdorf

Om acht uur stapte ik op de fiets bij mijn boot hostel aan de rivier de Spree in het centrum van Berlijn om de weg in oostelijke richting voort te zetten. Berlijn uit rijden was geen probleem. Je rijdt van park naar park, gaat nog een keer met een pontje de Spree over en voor je er erg in hebt ben je de stad uit. Onderweg kom je veel sportievelingen tegen. Er wordt veel gefietst en hardgelopen.

Na ca 20 km reed ik door het stadje Köpenick en reed even langs het stadhuis om het standbeeld van "Der Hauptmann van Köpenick" op de foto te zetten. Het gaat te ver om het verhaal erachter hier uiteen te zetten maar de kern is dat het de plichtsgetrouwe Duitsers aardig in hun hemd zet. Er is een bekende film van met Heinz Rühmann.

Bij Rehfelde reed ik een stukje om om een rariteit gebouwd rond het jaar 1800 door een graaf te bekijken. Het betrof de grootste pyramide van veldkeien in Duitsland. De pyramide stond boven op een heuveltje dus dat was nog even klimmen. De afmeting viel tegen, maar je kon er wel bovenop klimmen, dus ondanks het bordje "Verboten", kon ik de verleiding niet weerstaan
en genoot van een mooi uitzicht.

Inmiddels reed ik in het natuurpark "Märkische Schweiz", een soort Klein Zwitserland met overigens heuvels van niet hoger dan ca 150 meter.

Tot dan toe was het de hele dag schitterend weer geweest maar nu begon er wat bewolking te komen. Voor het eind van de middag was onweer voorspeld. Ik ging naar een onderdak uitkijken. Bij het gehucht Waldsieversdorf reed ik langs een kleine camping met daartegenover een meer waarin druk gezwommen werd. Ik informeerde en er was nog plaats (ik bleek de enige bezoeker te zijn), er was een restaurant (maar het is me onduidelijk hoe dit zit) en er was internet (maar bleek geen wifi, dus nu tik ik op een oude pc, gaat overigens ook prima). De lucht is inmiddels helemaal dichtgetrokken. Gaat het hard onweren dan kan ik ook verhuizen naar een leegstaand huisje.

Het is nog ca 50 km naar de Poolse grens, dus morgen hoop ik mijn eerste verslag vanuit Polen te schrijven. Met de foto´s wil het nog niet erg lukken. Ik heb een mail gestuurd naar de webmaster of er een technisch probleem is, maar nog geen antwoord gehad. Misschien werkt een omweg via Bussum. Daar zijn Reina en ik mee bezig.

• 26 Mei 2011 - 16:47

Reina:

Zeg dat wel Henk.
    Het lukt al aardig.
    Nu eerst de inwendige mens verzorgen.

• 27 Mei 2011 - 06:15

Hankl:

Ja, henk ik mis de foto's wel,maar het verslag is ook gaaf.
    gr Hn

• 27 Mei 2011 - 12:39

Miep:

Hallo Henk.
    Eindelijk heb ik de tijd om je te volgen. Het was even een drukke periode voor me op Texel. Maar nu ben ik bij. Je bent al ver en hebt al veel gezien. Ook beter weer dan verleden jaar, dat is ook wel prettig. Wat hebben mensen toch veel gemeenschappelijks, voor mij is dat : Goslar, waar ik 40 jaar geleden was. Heel mooi oud stadje. En de Harz is natuurlijk ook prachtig. Het koflookbloempje, wat ik gelijk herkende. Er komen dan gelijk fijne herinneringen. En ook nog grote liefdes : Bauhaus/Paul Klee. Hundertwasser. Uit Berlijn ben ik pas terug, dus nog vers in het geheugen. Mooi de foto vanuit de poederdoos, ( want zo wordt de kerk genoemd en die er naast staat is de lippenstift ) met het prachtige blauwe glas. Dat was voor mij ook een heel mooi moment. Ik ken je route niet maar ik bekijk het wel in de atlas of op internet. Henk ik wens je heel veel fiets-en kijkplezier. En hoop ( en verwacht ) dat alles goed met je gaat.
    Lieve groetjes. Miep